Chlamydie a imunodeficience

Vážená paní doktorko, prosím o zodpovězení dotazu. Trpím /v dětství, pak stabilizace 20let a nyní posledních šest let výrazné zhoršení / opakovanými protrahovanými infekcemi HCD /jedna za druhou/, alergiemi /prach, peří, roztoči, mléčný protein - intolerance/, sníženou buněčnou imunitou,alergickým asthmatem. Prodělala jsem boreliozu /zaléčeno ATB včas/, mám opakovaně pozitivní výsledky EBV, recidivující herpes progenitalis, urogynek. opak. infekce /bakt., kvasinky/, onychomykóza. Dnes mi byla indikována Chlamydia pneum.: IgM 3.10 COI POZITIVNI,IgG 2.98 COI POZItiVNI-jako v r.2008 mi bylo řečeno akut.inf. Klinické příznaky-zánět průdušek,rýma,vyčerpanost již 5.týden.Je dostačující 3t užívání Doxybene 100mg 10dní 1-0-1 + 10dní 1-0-0.Jak zabránit recidivě /často vysoké pozit.IgA - neléčeno/ a mohou mé časté nemoci HCD za poslední roky a asthma souviset s Chlam.pneum. nebo být případně příčinou? Moc děkuji za zodpovězení dotazu. Vážená paní doktorko, prosím o zodpovězení dotazu. Trpím /v dětství, pak stabilizace 20let a nyní posledních šest let výrazné zhoršení / opakovanými protrahovanými infekcemi HCD /jedna za druhou/, alergiemi /prach, peří, roztoči, mléčný protein - intolerance/, sníženou buněčnou imunitou,alergickým asthmatem. Prodělala jsem boreliozu /zaléčeno ATB včas/, mám opakovaně pozitivní výsledky EBV, recidivující herpes progenitalis, urogynek. opak. infekce /bakt., kvasinky/, onychomykóza. Dnes mi byla indikována Chlamydia pneum.: IgM 3.10 COI POZITIVNI,IgG 2.98 COI POZItiVNI-jako v r.2008 mi bylo řečeno akut.inf. Klinické příznaky-zánět průdušek,rýma,vyčerpanost již 5.týden.Je dostačující 3t užívání Doxybene 100mg 10dní 1-0-1 + 10dní 1-0-0.Jak zabránit recidivě /často vysoké pozit.IgA - neléčeno/ a mohou mé časté nemoci HCD za poslední roky a asthma souviset s Chlam.pneum. nebo být případně příčinou? Moc děkuji za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Zaléčení antibiotiky v udaném schématu je naprosto dostačující. Ovšem u chlamydií je nutno přihlédnout k dynamice titru protilátek a ne léčit pouze hladiny protilátek. Nemyslím si, že za všechny vaše uvedené obtíže mohly chlamydie. Bylo by vhodné podrobné imunologicko-alergologické vyšetření a nasazení příslušné léčby, která by pomohla stabilizovat váš zdravotní stav. Je také nutné přirozené posilování imunity, která zahrnuje dostatek spánku, pobyt na čerstvém vzduchu, otužování, saunu, dostatek pohybu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: