Chlamydie a těhotenství

Pokaslavala jsem a tak jsem si skočila k dr. na odběr krve a podle výsledků krve mi bylo zjištěno toto a ráda bych věděla, co dělat a cemu se vyhýbat, velmi moc by jsme chtěli mimi, už mi je 30let, ale takto nemůžeme, prosím poraďte, už jsem toho přečetla tolik, že nevím co už dělat a co ne. . Léčila jsem se po těchto výsledkách týden ant. a po dobrání, mi doktorka předepsala hned jine na týden. Co dělat, Čemu se vyhnout (potraviny!? zvířata? ?)?!! Uživám u toho samozřejmě probiotika a ještě Imune - řasa, dělám to spravně, jak byt ještě fit, abych vůbec mohla mít mimi? ? Moc děkuji za odpověď, musím se obrátit na Vás, jelikož mi doktorka vůbec nic neřekne k tomu a všechno si musím zjišťovat sama, ale abych si ještě neprihorsila VELMI DĚKUJI ZA SROZUMITELNOU ODPOVĚĎ... VÝSLEDKY: ● Chl. Pneumoniae IgG (ELISA)... 19,90 U slabost pozit. ( cut-off: > 11) •Interpretácia: pravdepodobne anamnestické protilátky po infekcii Chlamidia pneumoniae v minulosti. ● M.pneumoniae IgM (ELISA)... 12,30 BU/ml hran. hodnota ( cut-off: > 20) •Interpretácia: vzhledem k hraniční hodnotě IgM v případe klinicky suspektnej infekcí Mycoplasma pneumoniae odporucaji opakování vyšetření o 10-14 dni. ..

Odpověď odborníka:

Maci,
po přeléčení chlamydiové infekce je potřeba řádná rekonvalescence, nejméně dva týdny fyzické šetření po dobrání ATB, v tu dobu můžete klidně užívat nadále probiotika i řasu, kterou jste si koupila a až budete fyzicky v pořádku (bez kašle) už nic nebude bránit pokusu o miminko.
Vyhýbat se potravinám prozatím nemusíte, spíše je potřeba zaměřit se na racionální stravu -více ryb, omega 3 a 6 mastných kyselin, komplexní sacharidy, množství zeleniny a ovoce (alespoň 150-200g denně). Samozřejmě v těhotenství se poté vyhněte tepelně neupraveným pokrmům, plesnivým sýrům atd a také styku s cizími kočkami a obecně pozor na výkaly jakéhokoliv zvířete.
K početí je samozřejmě nutné být fit nejen fyzicky ale i psychicky, velmi často ženy v psychické tenzi (práce, vztahy) nejsou schopny koncepce, zkuste zapracovat i tímto směrem
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Články: Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Tuto otázku si klade mnoho...
Hlemýždí sliz pomáhá léčit akné
Články: Hlemýždí sliz pomáhá léčit akné
Pro pacienty trpící jizvami...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: