Chlamydie a užívání antibiotik

Dobrý den, přítel měl pozitivní chlamydie, dostala jsem ATB - Azitromycin 500 mg ob den (přítel měl brát 3 tbl obden a pak týden pauzu a zase 3 tbl obden), já mám brát všech 6 tbl. ob den, bez pauzy, můj gynekolog mi říkal, že ještě 3 měsíce může být test pozitivní i když už jsou chlamydie mrtvé a přítelovi řekli na urologii, že po týdnu od dobrání tam chlamydie nebude mít žádné. Chtěla bych se zeptat jak to tedy je a jestli když bereme stejná ATB, že je každý bereme trochu jinak, jestli je to jedno. Já si mám dojít na testy až po těch 3 měsících.... Děkuji, Katka.

Odpověď odborníka:

dobrý den, protokoly užívání jsou různé, důležitá je konečná dávka. testy za 3M jsou OK.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: