Chlamydie a zvysena teplota

Dobrý den, Prosím o radu. Vse začalo bolesti v krku, bolesti svalů nohou, zvysenou teplotou a pokaslavani. Rtg potvrdil slabsi zápal plic, v krvi zjisteny pozitivni IgG, IgM, IgA protilatky proti Chlamydia sp, jinak CRP 1 , hematologie i biochemie v poradku, ORL vysetreni negativni.Nasazen Klacid SR 2tbl.denne na 3 tydny. V průběhu léčby teploty vymizely. Nyní po dobrani atb opet zvysene teploty do 37,5, vcerejsi kontrolní rtg snímek plic potvrdil jistou regresi nálezu. Lekar nedoporucil zadna dalsi atb, jen odbery na CRP +chlamydie.Pořád me boli nohy, bolest cestuje ze stehen do lytek,někdy brni jen lytka, pak pali stehenní svaly. Pokaslavani zustalo, citim unavu v ocich.Prosím, myslíte si, že tyto potíže vyvolávají chlamydie v krvi? Nebo je to neco jineho? Jina nemoc?Pripadne, na koho se dal obrátit,aby mi pomohl? Jsem už z toho zoufala, mam male miminko a musím fungovat.Dekuji za radu.

Odpověď odborníka:

Z vašeho dotazu nevyplývá, jak dlouho po dobrání antibiotik se objevily obtíže. Je otázkou, zda se jedná o nedoléčenou předchozí infekci či infekci jinou. NA RTG je popsána jistá regrese nálezu, ale jestliže není po 3 týdnech nález na plicích normální, provedla bych ještě jedno RTG plic s odstupem cca 2 týdnů a pokud zůstane na plicích nějaký nález, doporučuji vyšetření v plicní ambulanci (případně lze provést tzv. HRCT plic).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x