Chlamýdie-atb nezabraly

Nevím jestli jsem zařadila dotaz správně. Každopádně,pro mé dlouhodobé potíže s moč.trubicí (pocit nedomočení,nucení na močení,pálení v moč.trubici,hustý hlenovitý výtok z pochvy) jsem prošla řadu vyšetření s negativními výsledky (gynekologie-mop,stěry,kultivace, venerologie-všechny choroby PCR, urologie -e.coli negativní. Nakonec jediné co mi vyšlo-protilátky proti chlamýdii trachomatis. Léčba Azitromicinem tři dny, potíze zmizely,do týdne však byly zpět. Stejně tak léčba Doxybene 20 dnů,potíže zmizely,poté do týdne vše zpět. Nevím si rady moc bychom chtěli miminko,ale domnívám se,že bych mohla partnera nakazit při nechráněném sexu-přesto že jsem PCr negativní já i on. (Protilátky mame oba-on potíže nemá). Navíc mít dítě pokud se necítím zcela zdravá taky není dobrý,vzhledem k možnosti infekce dítěte, potratu atp. Nevím na koho se obrátit, co byste mi doporučoval když si urolog ani gynekolog neví rady? Na infekční, imunologii? Co si myslíte o mé léčbě? Mohou být chlamýdie které mám rezistentní i na azi i na doxy? Brala jsem k tomu i Woenzym, bez výsledku. Co byste doporučoval? Změnit druh ATB? Prodlouzit terapii? Děkuji mockrát za jakoukoli radu.

Odpověď odborníka:

Infekce chlamydiemi může být svízelná tím, že se jedná o nitrobuněčně přežívající bakterie, přičemž antibiotická léčba postihne pouze jejich mimobuněčné formy. Léčba příslušnými antibiotiky podle popisu však účinek měla. Pokud jste již sexuální styk a partnerem měla, oba máte protilátky(tj.oba jste se s chlamydiemi již setkali) a jste si věrní (nemáte další sexuální partnery), reinfekce bych se neobávala a otěhotnění lze určitě zkusit. Popsané obtíže v močových cestách nemusí znamenat jednoznačně a pouze infekci chlamydiemi, může se takto projevovat i podráždění sliznice močových cest obecně po infekci, případně kvasinková infekce. Další antibiotika nelze jen tak doporučit, léčba by byla vhodná, pokud by se jednoznačně prokázala konkrétní infekce s jasně danou citlivostí přítomných bakterií na určitá antibiotika. Obecně zlepšit stav může dostatek tekutin (což obecně zlepší stav sliznic), nedráždivé pokrmy a tekutiny (aby se nedráždily sliznice), nekuřáctví (aby se nedráždily sliznice), pomoci mohou bylinné čaje s účinkem na močové cesty (kopřivový, rakytníkový apod.), mohou pomoci i koupele/omývání rodidel v odvaru z řepíku či měsíčku lékařského, a často velmi pomůže pozitivní myšlení a optimismus. Dodržovat čistotu rodidel a okolí močové trubice s denní výměnou prádla, omýt se po styku a dojít se vždy po styku vymočit (propláchne se močová trubice). Při výskytu kvasinkové infekce přeléčit oba partnery, i kdyby zejména muž neměl vůbec žádné obtíže, omezit sladké. A po ATB léčbě může stav zlepšit také užívání střevních bakterií k vyrovnání střevní mikroflory, což pak mívá kladný vliv i na stav genitálu a močových cest.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
CTR | Od: CTR | 23.5.2016 20:20
mno, pani doktorka zjavne
chybala na hodine infektologie!!!

ctr: kedze je to vnutrobunkovy atp
parazit: treba nasadit takuto
kombinaciu lieciv: CTR ma 3
stadia cyklov ET+RT+FB
ET=elementarne infekcne
teliesko,nevie sa mnozit
RT=retikularne
teliesko,neinfekcne a vie sa
mnozit
FB=po nasadeni ATB vznikaju
fibroblastomy=cysty

ET=kupit si NAC a nasadit
amoxicilin
RT= nasadit klacid+doxyhexal
FB=nasadit entizol

toto sa musi ist do zmiznutia
symptomov,podla vasich v tele
mate stale CTR a robi a bude
robit problemy velke!!!!
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když pohyb zhoršuje dýchání
Články: Když pohyb zhoršuje dýchání
Nedostává se vám při...
Epilepsie
Články: Epilepsie
Epileptický záchvat může...
Druhý polštář pod hlavu může pomoci udržet nižší nitrooční tlak
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Pooperační bolest
Články: Pooperační bolest
Chystáte se na svou první...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: