Chlamydie, kloubní onemocnění, dívka 13 let

Dobrý den, má 13 letá dcera je 8 měsíců nemocná s oteklým palcem pravé nohy, ke kterému se přidal otok malíkové hrany téže nohy. Po ortopedických vyšetřeních následovala revmatologie, kde se revmatologický faktor nepotvrdil, ale byly zjištěny chlamydie ve výtěrech v krku. Léčba Klacidem a coxtralem, začalo ji někdy bolet i koleno téže nohy. Ošetřující lékař naznačoval další léčbu Methotrexatem. Je vhodná revmatoidní léčba,když jsou potvrzeny chlamýdie?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radku! Dokud trvá ATB léčení bakteriální infekce, metotrexát a jiné metody imunosuprese bych rozhodně doporučil odložit na dobu po léčbě.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Články: Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Faktorů ovlivňujících...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: