Chlamydie penumonia

  • Dotaz od: Matějková Jana
  • Publikováno: 12.6.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, během těhotenství mi byly zjištěny chlamydie pneumonia, které byly ještě před porodem přeléčeny (3 tablety Summamed 500), chtěla bych se zeptat, jestli se miminko mohlo během těhotenství ode mě nakazit, nebo zda tato nákaza pořád ještě hrozí pokud Sumamed nezabral (výsledky z kontrolní krve ještě nemám). Vím, že během těhotenství i během kojení dávám miminku svoje protilátky, je tedy možné že se popř. nazakazit nemůže? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Během těhotenství se dítě nakazit nemůže, pokud by infekce přetrvávala po porodu, je možné dítě infikovat kapénkovou infekcí ( předpokládám, že máte infekci v dýchacích cestách). Svoje protilátky dítěti skutečně předáváte, takže dítě je chráněno před ev. infekcí od někoho cizího.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x