Chlamydie plicní a mykoplasma plicní

Dobrý den, jsem v 36tt a přítelova neteř (14letá)má chlamydii plicní a mykoplasmu plicní už od ledna tohoto roku. Dětská doktorka ji léčila antibiotiky,které ji nijak nepomohly. Měla někdy teploty,někdy ne. Její matka ji odmítla hospitalizovat. Nyní chodí normálně do školy. Zkusili jít na imuno,kde ji potvrdili tyto nemoci a opět ji nasadili antibiotika. Můj dotaz zní,zda-li mne i příteli mohla nakazit,zda-li by to mohlo ublížit zatím nenarozenému děťátku a jak postupovat při narození? Zda-li nesmí s těmito nemocemi přijít do kontaktu s novorozencem. Mám si nechat udělat test na chlamydii v těh.poradně a přítel také? Nemyslím si,že tyto nemoce mám,protože jsem byla s ní často v kontatku,zatím žádné příznaky necítím,ani přítel. Ale mohla by nakazit novorozence? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, miminko by nakazit neměla, pokud budete po narození dodržovat určitý standard hygieny návštěv-neplatí jen pro neteř.co se týče Vás, nakažení byste být neměli.pokud máte pochybnosti, můžete se nechat vyšetřit, pokud nemáte příznaky virosy, nemyslím si,že by to bylo nutné.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: