Chlamydie plicní,poté pohlavní v těhotenství a u partnera

Dobrý den,v 10/2008 js v UK prodelala Chlamydie pneum.(velká bolest pod levým prsem),byla js léčena nějakými 2 antibiotiky,myslím,že nebylo dostatečně přeléčeno, v 02/2009 js měla opět poz.testy na Chlamydie pn. a rodové (byly mi dělané testy z moče na Urepl.ureal. a mykoplazma-obojí pozitivní,postihlo mi to drobné klouby u ruky,nemohla js 2 měsíce hýbat vůbec prsty,byla js rok léčena Doxybene aj.léky.Nyní js v 9.měsíci těhotenství,měla js poz.test na Chlamydie trans.(pohlavní),přeléčena 6 ks Sumamed,z krve byly výsledky na chlam.negativní.Vím,že mi kdysi zjistili veškeré pozitv.chlamydie z moči.Ty si chci nechat udělat.Partner byl na veneorologii, kde mu zjistili negativní výsledky na chlamydie.Je možné,i když máme nechráněný styk,že i přesto má on výlsledky negativní? Nebyl nikdy ničím přeléčen.Obávám se,abych neměla zpět chlamydie rodové aj.a nevrátily se mi ty "pohlavní", i přesto, že mám pouze 1 partnera.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, diagnostika chlamydií není jednoduchá, obzvláště interpretace pouze laboratorních vyšetření. žádné z laboratorních vyšetření není zcela spolehlivé. Vždy jsou důležité klinické příznaky, anmanéza a pokud je to možné přímý průkaz agens v biologickém materiálu /výtěr z močové trubice, stěr z děložního čípku, spojivky atd/. Pokud měl partner negativní výsledek výtěru z močové trubice a je zcela bez klinikcých příznaků, tak bych se akutní infekce neobávala.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x