Chlamydie pneumoniae

Od ledna 2012 mě trápí únava, od května 2013 bolesti kloubů (nejvíc drobné klouby, musela jsem si koupit gelové vložky do bot a do postele přistýlku z paměťové pěny, při velkých bolestech beru Ibalgin), od srpna jsem léčena na astma. Nyní jsem byla vyšetřena na revmatologii a z laboratorního vyšetření se zjistilo, že mám Chlamidie pneumoniae IgA hraniční a IgG pozit. Pan doktor mi zdělil, že ty bolesti kloubů a únavu mám od toho a že když mě budou klouby hodně bolet, tak si mám vzít Ibalgin. Víc nic. Ale já to nemůžu nechat jen tak. Mé potíže mi dost komplikují život. Nic nezvládám, nemám zájem o sex. Nyní jsem doma s dětmi, ale za rok se mám vrátit do zaměstnání a nedovedu si představit, jak to zvládnu, když ani nezvládám domácnost. Mám strach, abych o práci nepřišla, když bych nebyla schopna podat odpovídající výkon.Proto se chci zeptat, jestli je možné chlamídie nějak léčit, ikdyž je IgA jen hraniční? Děkuji

Odpověď odborníka:

Jitko, bylo by vhodné stran chlamydií provést kontrolní odběr, aby se zjistilo, jaká je dynamika protilátek a zda se nejedná o nespecificky falešnou pozitivitu. U infekce Chlamydia pneumoninae byste měla mít také příznaky onemocnění dýchycích cest (např. kašel, teplota, poslechový nález na plicích), kloubní obtíže nejsou pro Chl. pneumoniae typické, proto by bylo vhodné další podrobné revmatologické vyšetření. Pokud by byly zjištěny pozitivní protilátky svědčící o aktivní chlamydiové infekci, je možné je léčit antibiotiky, např. Klacid, Sumamed, chinolony po dobu 2 týdnů.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Články: Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Odstranění křečových žil...
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x