Chlamydie pneumoniae

Vcera me obvodni lekarka rekla, ze dle vysledku z krve mam chlamydii pneumoniae. jiz delsi dobu me otekaji nohy a spatne se me dycha. az po pul roce, kdyz jsem trval na poradnyvh odberech , tak teprve me bylo vyhovjeno, a ejhle. no nic.. byly me nasazeny antibiotiks doxyHexal 2o0 co dvanact h na 21 dni. na internetu dporucuji koupit wobenzyn, a tak jsem si koupil levnejsi nahradu Apo_curenzyn. Prvni otazka... je ten pripravek stejny jak wobenzym, a je to dobre uzivat, a nebo je to takove placebo?? otazka Druha.... mam 5mesicniho vnoucka a mel tedka zanet ocicek, sice s nim nejsem momentalne moc ve styku, ale jestlize k nemu prijdu, mohl bych jej nakazit??? mam i 8leteho vnuka, s kterym jsem vice. Muzu proste ty deti nakazit Mam je jako diamanty a nerad bych jim ublizil? ... prosim poradne popsat co mam a nemam delat.. otazka treti - nemela by se tato nemoc lecit v nemocnici... cetl jsem to na internetu, ale vetsina lidi co o teto nemoci psala netvrdila, ze se lecila v nemocnici.... - - - (Nejvice me zalezi na te otazce ohledne mych vnuku) muj syn nedavno trpel silnymi zanety v krku, prudusek, kasle, a byl unaveny hodne kychal, je mozne, ze on muze mit tu zlo chlamydii.? a mel by to tak rict sve obvodacce?... Pane doktore, jelikoz se jedna o placeny dotaz v hodnote skoro sto korun, prosim o neee strucne odpovedi, protoze minule jedna lekarka na muj dotaz odpovedela jednou strohou vetou, vlastne nic nerikajici vetou. Budu rad, za kazdou informaci, ikdyz internet je jich plno, presto radeji zaplatim, jiz kvuli obavy o moje vnuky.. s pozdrave VB

Odpověď odborníka:

Ty výsledky které jste přiložil jsou v podstatě jen částí nějakého obrazu, nicméně ano, svědčí to pro pro infekci chlamydiemi. Nicméně protilátky v třídě IgA jsou slizniční, moc to nesvědčí pro systémové onemocnění. Co se ale týče Vašich dotazů. APo curenzym není to co co Wobenzym, účinná látka sice může být podobná jako u Wobenzymu, ale je zde i otázka konkrétní soli v jaké je to v těch tabletách obsaženo, pomocných látek a tak dál. To je otázka nyní moderních tzv generických léků, hodně se o tom diskutuje. Ale prostě není to totéž. Je třeba se řídit doporučením výrobce. Nicméně základním problémem antibiotik je narušení střevní mikroflóry, a to wobenzym neřeší, spíše byste si měl pořídit něco jako probiotika, napři Biopron 9 premium či něcoi podobného. Co se týče vnuků, nosičů chlamydií se kterými se může setkat je tolik, že vy v tom až takovou roli nehrajete. Přenos je samozřejmě tělesným stykem i kapénkovou formou. Ale vždy je prvotní otázka vnímavosti terénu k infekci. 4ili pokud je ten malý vnuk kojený, asi se nemusíte obávat. Nicméně stálo by za to vyšetřit vašeho syna a eventuálně i ty větší vnuky. Jejich problémy mohou být taky způsobeny chlamydiemi. Ale rozhodně není nutno se na infekci chlamydiemi tvářit jako na ebolu, nemocniční léčba není nutná. S ohledem na moji odbornost bych Vám ale i poradil navštívit lékaře homeopata a nejlépe i toho kdo má k dispozici elektroakupunkturu. jednak tak může ověřit a taky lokalizovat zdroj infekce chlamydiemi, dále může napomoci léčbě na hlubší úrovni než nabízí homeopatika a taky Vám pomůže vyrovnat se s dlouhým užíváním antibiotik.
Doufám že jsem Vaše dotazy zodpověděl dostatečně, eventuálně mě můžete kontaktovat buď formou dotazu zde a nebo přímo mailem.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: