Chlamydie, přenos

Váš dotaz: Moje partnerka, se kterou jsme teprve asi 3 měsíce, se mi svěřila (ještě před prvním sex. stykem), že se již několik let marně pokouší vyléčit chlamydiovou infekci. I přesto spolu máme sex, avšak pouze s kondomem. Chci se jen ubezpečit, jestli není nemoc přenositelná i pouhým líbáním nebo orálním sexem (pouze ona mne),či mými prsty na (v) jejím pohlaví. Děkuji za odpověď, R. Odpověď odborníka: Přenos infekce je možný pohlavní i nepohlavní cestou. Sexuální přenos tvoří většinu všech kontaktních urogenitálních nákaz. Je určován technikou pohlavního styku. Nepřímo lze tuto infekci získat nedodržením hygieny - přenosem potřísněnými prsty rukou z genitálu např. i do očí. Doporučujete tedy přerušit veškerý sexuální vztah s partnerkou? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nemyslím přerušit styk ale pokud je infekce prokázána tak nasadit cílenou léčbu obou partnerů k odstranění infekce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: