Chlamydie - sex s kondomem

Dobrý den, přítelovi zabrali na chlamydie hned tetracykliny, já budu brát ještě 14 dní klarithromycin. Sex máme dovolený s kondomem. Já mám trochu obavu, zdali přítele ale i tak nemohu nějak nakazit, abych se od něj zase někdy v budoucnu neinfikovala i já. Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

MiláŠárko, chlamydie se bohužel léčí hodně špatně a i po zaléčení je určitá pravděpodobnost, že v těle zůstanou, takže bych se momentálního nakažení partnera nebála. Vhodné je léčit chlamýdie opakovaně, t.j. po 1 dávce antibiotik

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: