Chlamydie sp. + trachom.

Přeji :). Před 1,5 měsícem jsem byla na prev.prohlídce u praktic.lékaře, který mi zjistil chlamydie SP. + TR., předepsal mi ATB Azitr.500 - 3 bal. Manžel šel po mém nálezu také na krev a také má chlam.Tr. pozitivní, jeho Dr. mu řekla, že je to cca 2-3 měsíce stará infekce, doma bylo peklo, ale já nevěrná opravdu nebyla, šla jsem tedy opět na krev a můj Dr. mě posílá na infekční, že prý neví, jak to léčit :( Ani mi neřekl, co se tedy ve mě děje...jen mi dal doporučenku pro Inf.amb. a nebavil se se mnou. Netuším, jaké byly hodnoty v krvi předtím, mám před sebou jen ty poslední odběry. Hodnoty jsou: Chlam. sp. IgG 2,703 IP Chlam. sp. IgA 6,871 IP Chlam. sp. IgM 0,166 IP Ch.trachom. IgG 2,069 IP Ch.trachom. IgA 1,996 IP Ch.trachom. IgM 4,386 IP Jednou jsem již v minulosti Chl. Trachom. měla, cca před 16ti lety, ta byla ale přeléčena, po pár letech jsem rodila a krev byla čistá, moc dobře nerozumím, jak to může člověk chytit, resp. rozumím, ale partnerovi stále věřím, v bazenu ani v sauně jsem nebyla, partner ano. Má prosba na vás je, co znamenají - krom pozitivity - ty mé hodnoty a proč nemohu dostat ATB jako partner a musím na infekční? Taktéž, jak se dá zjistit dle hodnot IP, jak dlouho infekce trvá? Je možné, že při vyšetření DNA z moče bude výsledek jiný? Potíže žádné nemám :-/. Děkuji moc za pomoc s informacemi a přeji krásný zbytek dne. Lucie

Odpověď odborníka:

DNA z moči odhalí pouze aktuální přítomnost prbíhající infekce. Při primoinfekci vznikají nejdříve IgM s IgA a teprve později IgG - musí být léčena. Při vyléčené infekci jsou pozitivní pouze IgG (neléčí se). Pokud je pozitivní IgA+IgG nebo IgM+IgG tak se jedná o chronickou infekci(je nutno léčit).

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: