Chlamydie trachomatis

Dobrý den , Můj muž - 45 let-měl stále subfebrilie a při odběrech na všechno možné se zjistilo,že má pozitivní chlamydie pneumonie , ale hlavně to mě trápí nejvíc - chlamydie trachomatis IGG-hraniční a IGA pozitivní. Nasadili mu 6 balení doxybene 200 mg 2 x 1 tbl na 30 dnů . Je nutné ,abych se přeléčila také ?Odběry na chl. trachomatis mi nikdo nedělal a Moje dr. mi hned nasadila Klacid 2x 500 mg denně na 30 dnů .Řekli, že se nedá zjistit jak dlouho ty chlamydie trachomatis má a kde k nim přišel . Jde o nebezpečnou nemoc , jak jí mohl dostat a jsou tato antibiotika dostatečná,abychom se toho zbavili oba ? Je možné aby ty chlamydie vyvolali reaktivní chlamydiovou migrující polyartrosu ? Moc děkuji za informaci. Odpověď odborníka:MUDR. EVA DOGOŠI 1) Vzhledem k tomu, že tyto infekce se šíří , je vhodná léčba vás obou. 2)Antibiotika byla nasazena správně, po přeléčení je vhodné zopakovat vyšetření protilátek, aby byla jistota, že jste zcela zdrávi. 3) Chlamydia trachomatis má řadu sérotypů, každý vyvolává jiné onemocnění, bez přesnější znalosti sérotypu se nemohu blíže vyjádřit. Přenos je možný podle typu kapénkami, kontaktem, pohlavním stykem... 4) Reaktivní atritidy u chlamydiových infekcí jsou běžné. jana- Mám prosím ještě otázku , jakým způsobem se mohl partner nakazit - DĚKUJI ZA ODPOVĚD : doplnuji informaci k sérotypu Chlamydia trachomatis IGA western blot - pozitivní Chlamydia trachomatis IGG Western blot - hraniční Komentář - byla prokázána přítomnost protilátek třídy - IGA proti specifickému antigenu pro Chlamydia trachomatis - MOMP 1 , MOMP 1 ´, p- a proti HSP ( heat shock protein ) Byla prokázána přítomnost protiláítek třídy IGG proti specifickému antigenu pro chlamydia trachomatis - MOMP 1 , MOMP 2 - a proti HSP ( heat shock protein ) laboratoř klinické mikrobiologie. Vážím 54 kg - není dávka antibiotik Klacid 500 mg 2 x denně pro mě silná ? Moc děkuji za informace a přeji hezký den. Jana

Odpověď odborníka:

1) Přenos je možný několika cestami: v tropech běžné onemocnění oka trachom se přenáší přímým kontaktem ( to asi nebude váš případ), v našich podmínkách se nejčastěji jedná o urogenitální infekce přenosné pohlavním stykem.( A dále je možný přenos transplacentární z matky na plod.). 2) Dávka antibiotik pro vás je odpovídající.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: