Chlamydie trachomatis

Dobrý den, u muže byly minulý týden zjištěny chl.trichomatis, dostal léčbu na 3dny s tím, že účinek ant.dobíhá ještě týden. Já jsem se tedy nechala u svého gyn.vyšetřit stěrem z čípku, zda jsem také pozitivní a čekám na výsledky. Jsem v 7 měsíci těhotenství a je to pro mě velice nepříjemná situace. Chtěla jsem se zeptat, zda je možná nákaza i jinak než pohlavní cestou - muž mi tvrdil, že se nakazil určitě v bazénu, kam chodí pravidelně plavat (do sauny nechodí). Je to vůbec možné? Vím, že se někde uvádí přenos pouze pohl.cestou (anální, orální nebo klas.pohl.styk), jinde připouští přenos např. prostřednictvím společných ručníků, prádla.. a někde se uvádí, že i ve veřejných prostorách (např.sauny, wc apod.) Kromě bazénu - tedy vody, popř.wc tam a nebo jiný sex.partner v případě muže nepřichází v úvahu. Jak se k možnostem nákazy stavíte Vy? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že chlamydiemi se může člověk nakazit jedině pohlavní cestou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Svalové záškuby Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové...
  • Vyhřezlá ploténka Chtěla bych se zeptat.Je mi 30 let a zjistili mi že mám...
  • Streptokokus pyogenes Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka...
  • Nerostou mi vousy Obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude...
  • Naražené rameno Prosím Vás o radu ohledně úrazu ramene. Předevčírem večer jsem...
  • Seroxat Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo...
 
Naposledy čtené: