Chlamydie trachomatis protilátky

Dobry den, màm otázku, kterou mi není schopný zodpovědět můj lékař,proto se obracím na Vás. Proč se lékaři nezabývají protilátkami proti chl.trachomatis? Lékaři mi trvdí, při nálezu v IGa, že jde o proběhlou infekci,kterou není třeba léčit. S tím se nemohu spokojit, jelikož jsem na ně nikdy ničím léčena nebyla, a sami se nevyléčí-tudíž, jak by mohlo jít o proběhlou infekci? Děkuji za vysvětlení.

Odpověď odborníka:

Milá Lenko, opravdu nález protilátek neznamená ještě onemocnění. Setkání s infekcí si nemusíte ani uvědomit a ani se infekce nemusí klinicky projevy a přesto se protilátky v těle vytvoří. Většinou to bývá, při dobré imunitě organismu. Je také otázkou, z jakého důvodu Vám byly protilátky vyšetřeny a zda-li se mění hodnoty těchto protilátek, což je důležité k ev. posouzení nutnosti terapie.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x