Chlamydie trichomatis

Dobrý den, jsem zoufalá. S manželem je nám 30let a skoro rok už bojujeme s pohlavní infekcí (chlamydie tr.). Pročetli jsme spoustu příspěvků na netu a máme pocit, že infekce je nevyléčitelná. Já byla poprvé léčena Sumamed 500mg, chvíli negativní, pak zas pozit., tak zas Sumamed a hned poté Doxybene200mg, manžel Doxybene 200mg. Já po léčbě stěr neg.,manžel pozit.,jemu Dr.řekla, že chlamydie má v tkáni,ale že se dál nevyvíjí. Moc nechápeme.Dostal na 10dní Ciplox 500 2x denně, pak že se uvidí.Připadá mi,že Dr.o nemoci sami moc neví a liší se v názorech.Není nějaký vyhlášený odborník v ČR?Chceme mimčo,ale připadá mi,že nás čekají jen roky léčby, neplodnost atd.Prosím o názor.

Odpověď odborníka:

Chlamydie je velmi komplikovaná bakterie, protože se dokáže velmi účinně bránit jak vašemu imunitnímu systému, tak účinku antibiotik. Dokáže být skryta uvnitř hostitelských buněk. Samotná přítomnost protilátek v krvi ale neznamená, že se jedná o aktivní infekci,. kterou je třeba léčit. Jediný skutečný průkaz infekce je nález chlamydií uvnitř buněk ( stěr z děložního čípku apod.). Neplodnost může vzniknout tehdy, když vlivem opakovaných a neléčených chlamydiových infekcí dojde k neprůchodnosti vejcovodů ( to se dá vyšetřením zjistit). Sledováni byste měli být na venerologickém oddělení.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: