Chlamydie u 3.letého syna

Dobrý den,od září syn 3roky neustálý silný kašel,bolest v krku,v prosinci zjištěna akutní infekce chlamydie pneu,bral 12 dní Klacid, v lednu kontrolní odběry špatné a opět nasazen Klacid, tentokrát na 3 týdny, a nyní sme obdrželi výsledky a opět tam infekce přetrvává,Dr. nasadila Rovamycine 1,5 na 16 dní, je tento postup správný?Už přestávám doufat že se toho někdy vůbec zbaví,k tomu já v 10.týdnu těhotenství, může tato infekce ohrozit i miminko? Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Vzhledem k dlouhotrvajícímu kašli bych syna oředevším poslala na vyšetření na alergologii či pneumologii (plicní), aby se vyloučilo astma. Nevím, co znamenají výsledky chlamydiových testů "špatné". Protilátky po prodělané infekci mohou dlouho přetrvávat, záleží na tom, zda jsou pozitivní časné IgM nebo pozdní IgG protilátky a také jak se vyvíjí jejich titr. Bohužel nemohu toto zhodnotit, protože nemám výsledky k dispozici. Obrátila bych se na specializované pracoviště - nejčastěji infekční oddělení, kde mají s léčbou i diagnostikou chlamydií zkušenosti. Pokud má syn akutní chlamydiovou infekci, nakazit se může kdokoliv, samozřejmě i vy jako těhotná. Chlamydie do plodové vody nepronikají a neměly by tedy mít vliv na plod.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x