Chlamydie u dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém okolo chlamydií. Našli mi chlamydii pneumonie a mykoplazmata v krvi jelikož sem astmatik a léky mi nezabíraly a už 3 měsíce dost kašlu, doktorka se mi udělala test který se potvrdil. Ale chtěla bych se zeptat na moji dceru, který je rok a půl. Ta má kašel ráno a veče zhruba dva měsíce, proto se chci zeptat jaká je šance, že to ode mě chytla? Žijeme v Německu a moje dětská doktorka mi tvrdí, že stačí u dětí udělat jen výtěr v krku, což se mi moc nezdá. Ještě bych se chtěla zeptat jestli by měl zajít na obdběry i manžel? abychom si to pak vzájemně nepředávaly? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že od Vás holčička některého z patogenů chytila. Pokud již tak dlouho kašle, bylo by vyšetření jistě na místě - ale vhodnější je udělat rozbor krve. Pokud je manžel bez příznaků, jeho vyšetření bych neprováděla. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: