Chlamýdie v těhotenství

Dobrý den, prosím o názor. Jsem v 17. týdnu těhotenství a z krve mi zjistili aktivní infekci chlamýdií trachomatis. V minulosti jsme již brala atb, ale asi neúspěšně. Chci se zeptat, zda by bylo lepší nasadit znovu atb. nebo nedělat nic a počkat s další léčbou po porodu. A také mě zajímá, zda je tou infekcí ohrožené miminko. Moc Vám děkuji. Monika Moulisová

Odpověď odborníka:

Chlamydie se mohou přenést během nechráněného pohlavního styku, proto i když jste byla přeléčena antibiotiky, můžete se od sexuálního partnera znovu nakazit. Je proto vždy současně léčit oba sexuální partnery, aby nedocházelo k opakovaným reinfekcím. Přenos je možný za porodu na dítě, u kterého se chlamydiová infekce projeví jako zánět spojivek nebo zápal plic, ve hře je také riziko předčasného porodu. Nutné je opravdu správně a několika metodami potvrdit chlamydiovou infekci a těhotnou zaléčit vhodnými antibiotiky.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: