Chlamydie x crp

Dobrý den, po dobrání druhých atb na chlamydie jsem šla dvakrát na krev, kvůli jinému vyšetření a brali mi crp. To bylo pokaždé nízké. Na výtěr na chlamydie jdu za 2 týdny. Je možné, že když jsem 2x měla crp nízké, že jsem se chlamydii zbavila? Dá se to vysoudit podle toho crp? Děkuji!

Odpověď odborníka:

CRP je marker bakteriální infekce, kam onemocnění spůsobeno chlamydia pneumoniae nebo trachomatis nepatří. Chlamydia pneumoniae nebo trachomatis je možné potvrdit laboratorně nebo speciálním vyšetřením ze stěru sliznice. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: