Chlamydiová infekce

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, že bych se nakazil chlamydií, když jsem byl ten, co byl aktivní při nechráněném análním styku se svým partnerem, který do té doby neměl anální styk a jiného partnera, pouze partnerku. Nicméně obvodní lékařka si nemyslí, že to jsou chlamydie. Předepsala mi Batrafen, a když jsem šel po 14 dnech na kontrolu, tak mi řekla, že když se to nezhoršilo, tak to mám nechat být a až se to zhorší, tak teprve mám přijít. Nicméně nic nebolí, nepálí, pouze dva malé pupínky kolem urethry. Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chlamýdiovou infekcí se lze nakazit při nechráněném pohlavním styku- i análním. Inkubační doba bývá 10 až 20dnů. Projevuje se pálením, svěděním při močení, výtokem z močové trubice. Infekce může přestoupit na prostatu, nadvarle. (Ne všechny příznaky musí být vyjádřeny). Granulomata- tj zduřené ložiska v okolí močové trubice spůsobují podtypy- lymphygranuloma venereum, u nás vzácné. Pokuď máte pochybnosti, zajděte si k dermatovenerologovi, kde Vám provedou stěry, odeberou krev a na základě stanovené diagnózy určí léčbu.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x