Chlamydiova infekcia

Dobrý deň, chem sa opýtať či môžem považovať vyšetrenie z krvi na chlamýdie t. za spoľahlivé, v prípade, že boli provedene približne 10 mesiacov po event., nákaze? Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Omlouvám se, ale na Váš dotaz není zodpovědné ani možné jednoznačně reagovat. Testy používané k diagnostice a monitorování průběhu kontaktu člověka s chlamydiemi jsou různého typu, tím také stupně spolehlivosti. Lékař nikdy nezakládá diagnosu jen na laboratorním nálezu, vždy hodnotí stav pacienta komplexně.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: