Chloe

Dobrý den,mam takovou otazku brala sem asi 4 roky antikoncepci chloe,po rozchodu s partnerem jsem ji vysadila takze sem ji nebrala asi 3 mesice,nyni bych chtela pokracovat ale na internetu me vydesil clanek o jedne divce ktera kvuli antikoncepci skoncila v nemocnici ze se jiudelala jakasi srazenina v mozku,ze pry je pry uzivani todle nebezpeci tak se chci zeptat jaky na to mate nazor vy?nyni mam noveho partera a chtela bych nakou spolehlivou metodu antikocepce a taky se mi po vysazeni hodne zhorsilo akne a nepravidelnost menstruace,takze bych se chtela zeptat zda je toto riziko nebezpeci opravdu male popripade jake metody antikocepce jeste existuji,moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko vzniku sraženin - tromboz u uživatelek hormonální antikoncepce je zvýšené zejména u žen trpících trombofilními mutacemi, tedy stavem se sklonem k zvýšenému srážení krve. Pokud žádnou tuto mutaci prokázanou nemáte, nemáte anamnézu (ani rodinnou) prodělané trombozy a antikoncepci jste již dlouhodobě bez problémů užívala, nebála bych se dalšího užívání. Jiné metody antikoncepce nejsou spolehlivé tak jako hormonální antikoncepce, jedině nitroděložní tělísko, které však většina gynekologů dosud nerodivší ženě nedoporučí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: