Chlopeň

dobrý den, již týden mě trápí myšlenka na mojí diagnozu a tou je , lehký prolaps mitrální chlopně s lehkou regurgitací....před rokem jsem byla na echu a byl stejný nález pan dr.nic na to neřekl za rok na echu jiný pan dokotr řekl že je to kosmetická vada ale že by se to mělo hlídat...tak se chci zeptat, je to něco vážného? nemám žádmé příznaky že by mi něco bylo...ale mám strach ,že se mi zastaví srdce četla jsem o problému mitrální chlopně na internetu a jsou tam příznaky a jedna znich je zástava...můžete mi to laicky vysvětli o co se vlastně jedná pro můj klid? děkuji šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mitrální prolaps tohoto typu je při echo vyšetření poměrně častý nález., který nemá žádný podstatný vliv na funkci srdce a u kterého není důvod obávat se srdeční zástavy.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: