Chlymydie - změna léčby

Dobrý den paní doktorko, děkuji za odpověď ze dne 10.12. Ohledně mého problému se zarudnutím močové trubice. Tento problém se zhoršoval i během víkendu a pálení oteklé části při močení již bylo tak bolestivé, že jsem v neděli vysadil Dexobene a zašel k lékaři. Lékař mi na to předepsal Clotrimazol a protože jsem vysadil poslední prášek (celkem jsem vzal 21 prášků - 1x po 12h, čili 10,5 dne), tak mi předepsal jiný Azithromycin 500 - Dávkování 2 tablety za týden (1x po 12h) - celkem 6 tablet na 3 týdny a kontrolní stěry až za 3 měsíce. V lékárně mi dali Zitrocin s tím, že je to to samé. Co si o tom myslíte (1. mastička, 2.změna antibiotik, když poslední jsem vzal 22h před návštěvou - či-li bych vynechal 1 prášek, kdybych pokračoval, 3.jiný lék z lékárny - Zitrocin, 4. Dávkování - nahradí 6 prášků to co jsem měl brýt 3 týdny Doxybene 5. Proč stěry až za 3 týdny .. po Doxy jsem měl jít za měsíc). Mnohokrát děkuji za Vaše rady a postřehy. PS: zbyl mi Doxybene na 10 dní .. je možné ho po 3 týdnech užití Azit. ještě preventivně dobrat abych měl větší jistotu, že se těch chlamydií zbavím, či je to naprostá blbost. Četl jsem, že různé ATB jsou výhodou, aby nedošlo k imunitě na tyto léky

Odpověď odborníka:

Azitromycin je stejně účinný v uvedeném dávkování jako doxycyklin. Nedoužívané tablety vraťte do lékárny, rozhodně je již neberte, není to vhodné kvůli rezistenci bakterií. Kontrolní stěr za 3 týdny se mi zdá naprosto vpořádku.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: