Chodriopatie čéšky

Dobrý den, je mi 14 let a už dva roky mám chondropatii čéšky. Měla jsem několik kloubních výživ a různých rehabilitací,ale nepomohlo mi to. Ba naopak po rehabilitacích se mi to zhoršilo. Řekli mi že jednou z možností je operace,ale je mi 14 let. Je to hodně brzy na to,abych musela na operaci. Myslela jsem,že se to zlepší když už nerostu,ale je to stejné. Poradíte mi prosím jak dál? děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je třeba zjistit zda se skutečně jedná v tomto stáří o chondropatii pately. Pokud ano, je zde určitý nesoulad mezi "obrušováním kloubní chrupavky" a jejím dorůstáním, což se děje buď přetěžováním nebo určitou vrozenou disposicí k regenraci chrupavky. Myslím, že by bylo na místě samozřejmě řádné vyšetřeí na ortopedii, což asi máte, včetně rtg pomocných vyšetření, ale volil bych i vyšetření u reumatologa a odebráním krevních testů, které mohou zaměřit pozornost i tímto směrem v diagnostice a terapii

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x