Cholesteatom ve spánkové kosti

Dobrý den, mnohokrát děkuji za odpověď. Měla bych ještě jeden dotaz, zda je nutné cholesteatom u mé dcery chirurgicky léčit, jestli jí nemůže růst a způsobit nějak vážné zdravotní problémy. Na tuto otázku mi neurochirurg odpověděl: NEMĚLO BY SE DCEŘI NIC STÁT, NEVÍM. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nikdy nelze předvídat, jak se ten který utvar bude v budoucnu chovat - proto se chodí na pravidelné kontroly, kde lékaři srovnávají vyšetření od vyšetření a když by se něco "dělo", zareagují adekvátní léčbou. Proto vám nemohu ani odpovědět, zda chirurgie bude nebo nebude nutná, stejně jako nepředpovím, co se bude dít za komplikace, zda budou ůčinné léky a podobně...Ptejte se průběžně neurochirurga, jak stav vypadá a i dalších lékařů na kontrole, at jste informováni a doufejte, že se růst zastaví, víc opravdu ted dělat nelze. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: