Cholesterol

Asi 25 let jsem léčena na zvýš.cholesterol.Díky lékům ho mám kolem 5.Druhým rokem beru Sortis a Fenofix.Nyní mi lékárník upozornil,že tyto léky brané současně způsobují úbytek svalové hmoty.Komu mám věřit?Mě bolí nohy a hlavně chodidla.Beru ještě léky na tlak/Presid,Cynt,Prestarium/ a na cukrovku/Metfogamma a Glemid/.Nemůže obtíže s nohama opravdu působit braní léků?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto by měl posoudit váš internista, který vezme v úvahu všechny léky, které užíváte a posoudí, které jsou pro váš stav nutné a které ne a event. zhodnotí možný vliv na bolest nohou a stav svalstva. Kombinovaná léčba fenofibrátem a statiny ( to jsou ty dva léky na cholesterol, které máte) by měla být opravdu předepisována jen výjimečně kvůli vlivu na svalovou hmotu. Jistě je možné ale některé léky nahradit, farmakologie se pořád vyvíjí a léčba tím neutrpí. Svěřte se proto s tímto svému internistovi a on jistě posoudí všechny alternativy, má k tomu nejvíc informací a znalostí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: