Chondromalacie pately

Dobrý den je mi 13.let a zhruba rok dělám atletiku. Trénuji 5x týdně a cca před 2 týdny sem měl po treninku do hodiny oteklě koleno z horní strany a omezenou hybnost. Asi po 4 dnech otok ustanul a obnovila se hybnost. Těd po dvou tydnech klidu sem byl u fyzioterapeutky která mi diagnotikovala Chondromalacii čéšky, nohou pohýbala a řekla jestli tyto pohyby neboli tak že mužu trenovat a byli mi nalepeny tejpy na koleno. Žádne rehabilitace mi nebyly dány. Noha celkem hodně křupe při ohybu a bolí většinou pod čéškou pouze u rozklusu. Občas mi koleno křupne tak jako by čéška přeskočila. Od te doby co sem mněl koleno otekle oteklé sem zjistil že mi začala křupat kyčel při rotaci nohy. Jak bych mněl koleno léčit? Děkuji za odpověd, S pozdravem Honza

Odpověď odborníka:

Vyšetření kolena má být na chirurgii nebo ortopedii, diagnoza se tam stanovuje. Jedná se o distorzi kolena, ale co je přířinou napoví jen vyšetření. Většinou se jedná o púřetažení nebo natržení bočních vazů, ale i u mladých lidí může být porušen meniskus. Krome vyšetření klinického, lékařem, při nezlepšení může být dalším vyšetřovacícm postupem vyšetření kolena magnetickou rezonancí a potom dle stavu. Takže na ortopedii, znehybnění, fyzikální terapie a postupně pohybová léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: