Chondropatia

Dobry den, chtel bych prosim znat Vas nazor na muj vysledek z magneticke rezonancie. Zaver: Degenerat. lézia zadného rohu MM gr. I. F-T chondropatia gr. III.-IV. Stp. osteochondrálnej lézii later. kondylu femuru gr. III. Chondropatia pately gr. II. Diskrétna reaktívna synovitída. Chtel bych se zeptat zda je poruseni menisku jen lehke a zregeneruje se sam, dalej co to vlastne znamena Chondropatie femuru a tibiae + osteochondralni leze na lat. kondylu femuru. Je mozne ze se koleno zregeneruje samo po fyzikalni lecbe a vylouceni zateze? Mnoho krat dekuji za Vas nazor Pane doktore

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Meniskus zregenerovat nemůže . Jedinou nadějí, je že defekt se nebude zvětšovat. Pokud se jedná o chondropathii tak je poškození chrupavky ve Vašem případě poměrně rozsáhlé na zevní straně stehenní kosti pak i s poškozením kosti - osteochondrální léze. Kromě odlehčení a fysikální léčby se někdy ještě berou léky na zlepšení stau chrupavky, eventuálně injekce. Ve Vašem případě se někdy i provádí i arttroskopie spřípadnýmí návrty chrupavky. Každopádně je to velmi těžký nález , který bude vyžadovat dlouhou kéčbu se nejistým efektem

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: