Chondropatie čéšky 4.st

Před měsícem a půl mi byla diagnostikována chondropatie čéšky 4. stupně. Nyní chodím na rehabilitace. Za přibližně rok a půl mám jít na další operaci, kde se rozhodne, zda mě pošlou na transplantaci chrupavky. Chtěl bych se zeptat, zda bude možné (třeba po té transplantaci) se v budoucnu věnovat (kulturistickému) cvičení nohou a co by se mohlo stát v případě, že bych neposlechl. Také bych se chtěl zeptat, proč mě na tu operaci neposlali rovnou. Je mi 18.

Odpověď odborníka:

Neposal jste zda se jedná o změny čéšky nebo stupěň chondropatie. Chondropatie ve vašem věku přece jen prochází vývojem a uspěchání operace není na místě. Stav se může po rehabilitaci zlepšit ve smyslu zmírnění potíží. Chondropatie ne vždy na operaci dobře zareaguje. V budoucnu se vašemu sportu podle mne budete moci věnovat. Nikoliv na příklad vzpírání. Čas ukáže a podle nálezu i váš ortoped doporučí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: