Chondropatie patelly

Dobrý den, je mi 17 let, měřím 184cm a vážím 84kg, aktivně chodím běhat, hraju tennis. Před necelými dvěma týdni mi byla diagnostikována chondropatie patelly, byl mi přidělen rebox na koleno 10x, momentálne jsem v půlce, začal jsem pobírat Geladrink Fast, ale zatím žádné velké zlepšení nepozoruji. Chtěl jsem se zeptat jestli bych si měl koupit ortézu na koleno, zda mi to pomůže léčbu uspíšit nebo zda budu moci, popřípadě jakou.

Odpověď odborníka:

Polotuhá ortéza na koleno při namahavějších činnostech je užitečná.Ne trvale. Podle kolena poradí váš ortoped. Nejspolehlivějším lékem při chondropatii pately je omezení zátěže až její vynechání na dobu, kdy se potíže zmírní, asi 4 týdny. Důležité je u mladých lidí posoudit tvar a polohu čéšky, která značně k nálezu ve své změněné konsitenci může nálezu chondropatie přispívat. Podotýkám, že bez omezení zátěže , která na měkkou dosud nezralou kloubní chrupavku dopadá a vede ke vzniku až mikrotrhlinek , to nepůjde.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x