Chondropatie pately

Dobrý den, je mi 23 let, byla mi diagnostikována chondropatie pately. Absolvoval jsem artroskopické naříznutí vazu, které by mělo čéšku uvolnit, aby netlačila na chrupavku - tak jsem to pochopil. Subjektivně cítím, že je to o něco málo lepší, ale do ideálního stavu to má daleko. Chtěl bych se zeptat, jaká je úspěšnost takových operací a zda jsou nějaké další možnosti léčby kromě bioléčby, kterou mi ortoped navrhl jako další alternativu. Případně nakolik je bioléčba v tomto problému skutečně účinná? Nedovedu si příliš představit, že by vyřešila můj problém a nadzvedla čéšku. Nerad bych jen zaplatil několik desítek tisíc, aby se v podstatě nic nestalo. Není možná nějaká komplikovanější operace, která by problém skutečně vyřešila a nejen vytvořila podmínky, aby se to koleno srovnalo?

Odpověď odborníka:

Každá taková choroba u mladých lidí má svůj vývoj a je předpoklad, že po operaci a snížení zatížení, někdy se jedná o postižení jako následek přetrenovanosti by se měl stav zcela upravit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: