Chondropatie pately

Dobrý den, je mi 14 a před třemi týdny mi diagnostikovali chondropatii pately. Dostala jsem ortézu a měsíc bez cvičení. Při dnešní kontrole mi ortézu sundali a nesmím cvičit další dva týdny. (Šestkrát jsem podstoupila frekvenční modulaci). Má otázka zní : Můžu pokračovat v hraní fotbalu? A jestli ano, měla bych na kolenu něco nosit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Je na místě vědět o jak pokročilou chondropatii se jedná, to musí vyjádřit ortoped, nakolik se na chondropatii podílí změna tvaru a polohy čéšky. Nutno podotknout, že pro koleno je fotbal vedle squashe nejnáročnější sport. Klade velké požadavky na vazy a kolemprobíhající šlachy a ty pokud nejsou dost pevné potom sport značně atakuje, zatěžuje kloubní chrupavky kolena. U mladých lidí je kloubní chrupavka ještě nezralá a o to více náchylná k poškození. Fotbal bych zvážil, vybral bych jiný sport. Pokud ne je vhodná měkká kolenní ortéza, kterou s ortopedem ze vzorku vyberete

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: