Choroba

Dobry den. Moja mama uz mesiac kasle. Uz vybrala 3 sirupi a stale sem tam kasle. Moze mat chlamydie alebo mykoplazmy? Ked sa odobera krv na chlamydie su v tom automaticky aj mykoplazmy alebo treba o to poziadat. mam 1,5 rocneho syna a bojim sa aby ho mama nenakazila,ake by mal syn priznaky mohol by mat len zvysene teploty bez kasla? A helicobacter pilori by mal ake priznaky u syna,lebo toho zas zistili mojmu otcovi. Normalne som nestastna ze rodicia mohli nakazit syna. Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše maminka by rozhodně měla navštívit lékaře-je zapotřebí najít příčinu déletrvajícího kašle.Mykoplasmová či chlamydiová infekce nejsou zdaleka jedinou příčinou takových obtíží-nebojte se,lékař při vyšetření maminky sám posoudí,na co se zaměřit.Tatínkův nález Helicobactera bude mít zřejmě spíše souvislost s jeho onemocněním zažívacího ústrojí.Chápu,že máte obavy o stav syna,pokud má nejasné zvýšené teploty,poraďte se s dětským lékařem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: