Chrbtica

poprosil by som Vas o vysvetlenie nalezu : Subj :Bolesti v distal. C, na C/TH prechode v medzilopatkovom priestore , doteraz liečený nebol. OBJ : Trap. svaly a PVS v hornej Th mierne hypeetonické, na palpaciu citlivé, viazne dynamika C v rotacii a záklone, bléokáda segm . C7/THl, KT. vo vyžške Th 4,5 Stibor: 8,0cm, Schober: 2,5cm dynamika LS bez obmedzenia , thomayer: 10cm Lasegue v maxime. Dg. Alg.veretobrog . syndrom C a Th s obm.dynamiky. Th.mobilizatio C a th , Mt.. povedali mi ze mam minimalnu funkcnu kyfozu a zablokovanu krcnu chrbticu ale uz mam rehabilitacie , a chcem sa Vas spytat ci nejakym cvicenim vratim svalom pruznost lebo medzilopatkove mam nejako oslabene kedze ramena mam trochu stiahnute dopredu. Za odpoved Vám Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Začněme po začátku, který je jasný a ve slovenštině. Mírně hypotonické, tedy méně napiaté svaly, trapéz. na pohmat citlivý., vázne pohyb krční pateře v rotaci a záklonu. Blokáda v segmentu přechod krční a hrudní pateře, Stibor je hodnocená délka pateře při ohybu 8 cnm, nad normu, Schober je zvýšení 10 cm úseku v ohnutí bederní pateře snížen na polovinu.. Thomayer je vzdálenost prstů od země, téměř v normě. Lassegue, napínací dolních končetin v normě. Závěr: Bolestivý pateřní syndrom s omezením dynamiky pateře, mobilizace. Je evidentní, že péče na rehabilitaci, pohybová léčba, posílení mezilopatkového svalstva a fyzikální terapie stav může optimalizovat , podstatně zlepšit. Vhodný bazén a pobyt u moře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: