Chřipka

Dobrý den paní doktorko, můj syn byl teď týden nemocný se zánětem nosohltanu, dostal antibiotika a včera byl na kontrole u paní doktrorky, která mu řekla ať ještě leží přes víkend doma a v pondělí jde do školy. Nebylo mu ještě úplně dobře. Dnes ale lehl znovu s horečkou a bolestmi svalů. Bojím se jestli v čekárně nechytl chřipku. Antibiotika dobral ve středu. Hrozí mu nějaké nebezpečí, pokud má oslabenou imunitu? A je vůbec možné aby chytl nějakou novou nemoc? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Krásný den.Bohužel,antibiotika jsou dobrými pomocníky pro léčbu bakteriálních infekcí,ale nijak neřeší vztah k virové infekci.Virů,které se u člověka podílejí na tzv.onemocněních z nachlazení,je mnoho,chřipkový virus je pouze jedním z nich..Proti většině nelze vyvinout očkovací látku pro měnlivost struktury.Takže-během sezony interiérů a lidského shromažďování se v uzavřených prostorách člověk opravdu může plynule procházet od jedné infekce do další..Myslím,že syn má ve Vás skvělého ošetřovatele-na horečky a bolesti svalů pomáhá paracetamol/u lidí nad 50kg hmotnosti je jednorázová dávka 1000mg-t.j.2 tbl Paralenu/.Dostatek tekutin,spánku,větrání,úprava vlhkosti vzduchu-to vše stonání zpříjemní.Držím palce,abyste taky neonemocněla sama!!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: