Chřipka a horečka v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 20. TT. Od pátku mám horečku kolem 38°C (brala jsem po půlce paralenu 3x denně), bolí mě v krku a mám kašel (beru jitrocelový sirup na vykašlávání hlenu). Horečku nemohu srazit - mohu si vzít celý paralen 3x denně? Může v tomto stádiu těhotenství horečka a kašel nějak ovlivnit plod (nějakými vrozenými vadami)? Pokud horečka neklesne do neděle, mám navštívit pohotovost? Děkuji moc za odpověď Petra

Odpověď odborníka:

Paracetamol není vhodné podávat v 1. trimestru těhotenství, vy jste již ve 20 týdnu,tedy bych se dávky 3x1 nebál,horečka kolem 38 plod neohrozí, pokud neustoupí navštivte lékaře. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x