Chřipka bez kašle

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné prodělat chřipku bez kašle a rýmy. Léčila jsem se 3 dny s chřipkou - alespoň symptomy tomu napovídaly: horečka 38-39 stupňů, nástup rychlý, bolest zad, bolest hlavy, celková únava. Nyní jsem pátý den po tom, co se objevily první příznaky - cítím se dobře, bez teplot, v noci se potím (nutné několikrát se převléct), ale rýma ani kašel se nedostavily. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rýma nepatří ke klasickým příznakům chřipky, ačkoliv vyloučená není. Kašel se dostavuje až po cca 3 dnech. Vše samozřejmě záleží též na imunitě pacienta. Zároveň se může jednat i o jiné virové onemocnění způsobené jiným než chřipkovým virem.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x