Chřipka bez kašle - borelióza?

Dobrý den. Minulý týden jsem prodělal onemocnění se symptomy chřipky. Od středečního rána jsem bojoval s únavou kvůli nedostatku spánku poslední noc, ale kolem třetí hodiny odpoledne se začaly přidávat bolesti svalů a kloubů a teplota. Šel jsem spát s horečkou, v jednu hodinu v noci už jsem měl 38,6 °C a vzal jsem si acylpyrin. Další den teplota pomalu ustupovala a v pátek ráno už bylo po ní. Svalstvo ale pobolívalo až do neděle. V pondělí jsem - ač stále mírně unaven - nastoupil normální denní režim a jsem bez příznaků. Očekával jsem kašel, rýmu a podobně, ale neobjevilo se vůbec nic. Obávám se, zda vůbec šlo o chřipku, neboť stejně se může projevit i borelióza v počátačních stádiích. V letních měsících jsem pracoval jako sekáč vysoké trávy a přitom jsem neměl jediné klíště, o kterém bych věděl a ani skvrnu.

Odpověď odborníka:

Krásný den- myslím, že se nyní zbytečně trápíte a vlastně "pracujete" za lékaře. Nejjednodušším řešením pro Vaši současnou situaci je návštěva registrujícího praktického lékaře. Neobávejte se, lékaři jsou v oblasti infekčních onemocnění průběžně dovzděláváni, v případě jakýchkoliv pochyb navíc Váš lékař může kontaktovat specialistu pro příslušnou skupinu chorob.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x