Chřipka i po očkování

Dobrý den, jsem každoročně očkován proti chřipce ,v letošním roce jsem se pravděpodobně chřipkou nakazil již po třetí ,rýma ,kašel,teplota do 38 ,na léčbu jsem si opatřil Paralen Plus,Pralen grip,sirup na kašel, kapky do nosu.Vždy se nějak vyléčím cca po týdnu.Mám za to , že přes to že jím vitaminy /ovoce,zeleninu/ je moje imunita asi špatná . Nejsem účastníkem shronáždění lidí , takže nevím co dělám špatně.Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem Hofman

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě je dobře , že jste se nechal čkovat proti chřipce, ale i tak zcela nezabráníte tomu, že nemůžete prodělat jinou respisrační infekci - většinu jich nezpůsobuje virus chřipky. Dobře volíte i léčbu Paralen, lze i Ibalgin, jelikož na virové infkece antibiotika nempomáhají. Pokud by infekce bbyly častější více jak 4x za rok, doporučovala doplnit imunologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: