Chřipka očkování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na očkování proti chřípce. Slyšela jsem, že v lednu má přijít epidemie. Já mám RS, je pro mě vhodná vakcína? Nebo je lépe užívat viregyt? Mohu nechat očkovat své děti - 2 a 7 let? Jaká velká je úspěšnost toho, že chřipku opravdu nedostanou? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obligátní otázka. Dle mého mínění sice očkování podstatně snižuje fakt, že onemocníte nebo že průběh chřipky bude problémový, ale nikdo vám nezaručí, že stoprocentně neonemocnite. Viry totiž mění v průběhu sezony svůj vzhled-tzv.mutují a nikdy se nedá zaručit stoprocentní účinek očkování. Očkovala bych děti, které jsou v kolektivech, staré lidi a hlavně nemocné staré lidi. S RS a očkováním je problem, dle stavu vaší imunity - toto by měl rozhodnout váš ošetřující lékař, který se stará o vaši RS (neurolog). Info o očkování podrobněji u RS najdete ZDE: http://www.aktivnizivot.cz/aktivni-zivot/zivot-s-roztrousenou-sklerozou/ockovani/ Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x