Chřipka po očkování proti klíšťové encefalitidě

  • Dotaz od: Karolína Češková
  • Publikováno: 29.5.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, dne 14.5 jsem byla očkována druhou dávkou proti klíšťové encefalitidě (FSME - IMMUN). V den očkování mi nebylo nijak špatně, mírně mne pobolívalo v krku, jako bych cítila, že něco není v pořádku, ale neměla jsem ani teplotu, ani rýmu, nic podobného. Dva dny po očkování jsem prodělala zánět nosohltanu. Praktický lékař mi řekl, že jsem byla v inkubační době této nemoci při očkování a následkem očkování vše začalo. Z nemoci jsem se dostala plus minus za 5 dní. Cítila jsem se zdráva. Ze soboty na neděli jsem nespala, necítila jsem se nijak moc unavena, vše jsem dospala následně. Včera, dne 27.5 jsem pocítila svalovou ochablost a dutiny jsem měla naprosto plné, teplota nebyla. Dnes jsem musela odejít dříve ze školy, po té, co jsem pocítila teplotu a bolest hlavy, zkrátka cítila jsem, že tak to dál nejde. Dnes jsem si změřila teplotu a mám 38,2. Když jsem přišla domů, usla jsem na dvě hodiny, snažím so hodně pít a ležet a být v teple. Zajímalo by mě, jestli v případě nemoci při očkování nehrozí, že oslabené tělo bude napadeno právě nemocí proti které bylo oočkováno, tedy klíšťovou encefalitidou a případně prosím o radu, co dělat. Děkuji moc Karolína Češková

Odpověď odborníka:

Encefalitidou onemocnět nemůžete, protože virus, kterým se očkuje je inaktivovaný a nemůže se dále množit. Ale vaše tělo je samozřejmě více oslabeno při souběžně probíhajícím infektu. Rozhodně nechoďte do školy a nemoc pořádně vyležte.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: