Chřipka - prasečí?

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně naší 2 leté dcery... Začala se zažívacími problémy - nadýmání a říhání, které vedlo několikrát až k ublinknutí při teplotě 37,5 a při podání Hylak a Smecta se to zlepšilo. Po 1 klidném dni nastoupila horečka 38,5 a více, do 2 dnů pak ztráta hlasu a suchý dráždivý kašel. Teploty kolísaly, 2 dny ano, pak nic a zase znova. Skvrny na kůži nemá... Myslíte, že by mohlo jít o prasečí chřipku a je nutné mít všechny příznaky, které se uvádějí v médiích? Já i syn nyní proděláváme stejné příznaky. Jak se dělají testy na prasečí chřipku, lze ji zjistit z výtěru z krku? Díky a hezký den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Naďo! Je třeba si uvědomit, že onemocnění prasečí chřipkou je nebezpečné hlavně pro oslabené jedince (osoby po transplantaci, onkologicky nemocní, s těžkou poruchou imunity, atd.) u zdravých lidí se její průběh příliš neliší od onemocnění běžným virem chřipky, léčí se v domácím ošetření. Pokud se vaše rodina nepohybovala přímo v oblasti výskytu prasečí chřipky, není na ni zatím důvod pomýšlet. Pokud horečka u vaší dcerky během tří dnů neklesne, bylo by vhodné, aby ji vyšetřil dětský lékař. Z běžného výtěru krku prasečí chřipka diagnostikovat nelze, pokud by na ni vzniklo podezření, provádí se speciální testy. Hezký den i vám.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: