Chřipky

dobri den prosim o radu mam syna často marodi což mnoho deti ma 3 roky davame všelijake vitaminy a imunitni sirupy i homeopatika nevim jestli zabira nebo ne jaro je pro nas nejhorši obdobi kolem nas řadi same chřipy a virozy a horečky i my kašlem ale bez horeček a neni to až tak važne ale ptata sjem se lekařky co mam dělat že ted to je tak časte a ona už nic neřeši jestli to je viroza nebo cokoliv vždy řekne že mame nasadit kortikoidy nebo na roztahovani prudušek berodula nebo ventolin ale to přece nejde pořad tak řešit je to normalni ?? a chci sezeptat co je silnejši ventolin nebo berodual děkuji Klara p.s u nas to tak lekaři řeši jak už jednou jste mněli dychatka nebo cokoliv tak oni davaj jen to ale vždyt deti jsou pořad nemocne a ja nechci abych syna pořad kortikoidama cpala jak je to obyčejna viroza vim že mame problemy s kašlem ale vite jak trapi mně to a hlavne proto že nesje alergici všechyn testy byly negativni

Odpověď odborníka:

Dobrý den, virosa může opravdu zvýšit reaktivitu průdušek, kašel i dušnost potom přetrvává dlouho . U dětí je virová infekce jedním z častých spouštěčů astmatu bronchiale. Takže pokud léčba inhaaalčními kortikosteroidy pomáhá, tak je určitě na místě. Léčby se nemusíte obávat, léky jsou bezpečné s minimální vstřebáním do krevního oběhu. Berudual , Ventolin jsou účinkem léky srovnatelné, používají se pouze jako úlevová léčba . Neznamená , že věku 3 let alergie nebyla prokázána, že se neprokáže v budoucnu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: