Chronická bolest svalů a kloubů

Dobrý den, přibližně třetím rokem trpím celkovou únavou, nevýkoností, bolestmi svalů a velkých kloubů (ramena,kyčle,kolena,záda, zatuhliny v trapézech). Bolesti začaly velmi pozvolna a předcházel jim kolaps s bezvědomím před kterým jsem měl od rána žaludeční nevolnost. Na RTG zjištěna pouze Coxartroza 1-2 st., nicméně dle vyšetření ortopeda mám všechny klouby klidné a v pořádku. Z laboratorních vyš. mám pozitivní prodělanou (nijak neléčenou) infekci Chlamydia Pneumoniae a EB virus. Imunologické vyšetření poukázalo pouze na zvýšený Albumin a snížené beta a gama globuliny. Dle ostatního jsem prý laboratorně zdráv. Nedávno jsem prodělal malý astmatický záchvat (na astma jsem se nikdy předtím neléčil), občas mi cuká ve svalech, ... Obtíže mám celý den, ráno bývají nejhorší (rozlámané celé tělo). Díky bolestem mám i nekvalitní spánek - usnu celkem bez problému, ale bolesti mě cca po 4 hodinách budí a nutí mě k protahování celého těla střídavým choulením se do klubka a napínáním. Předepsané léky proti bolesti (asi 4 různé) a léky na spaní (Hypnogen) absolutně bez efektu. Nedávno jsem podstoupil i vyšetření trupu termokamerou (viz příloha) - specielně by mě zajímalo, zda teplé ložisko ve tvaru půlměsíce vpravo od hrudní kosti na snímku zepředu může být brzlík a může jít o nějakou známku infekce (společně s teplejšími místy na krku)? Předem děkuji za Váš názor a celkové posouzení

Odpověď odborníka:

Dobrý den. To místo na snímku by mohlo odpovídat brzlíku, ale na infekci se z toho usuzovat nedá. Příčin Vašich potíží může být více, ale spíš by Vám pomohl lékař - homeopat. Podle potíží, které popisujete by se dalo uvažovat, alespoň v první liniii, o léku Nux vomica 15CH 2xdenně 5 granulí.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: