Chronická bolest zad

Dobrý den,mám nález na krční páteři osteofyty 5mm C5/6,prominence ploténky C5/6 3mm,C6/7 a bederní páteři L4/5 VD 5mm,regrese L5/S1 5mm a kořenová léze C7 a L5.Chci se zeptat zda je lepší lék Lyrica nebo Milgamma N a zda máte nějaké zkušenosti s odstraněním bolesti na EuroPainClinics.Už jsem absolvovala všechny dostupné rehabilitace i obstřiky pod CT.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Běžná rehabilitace a obstřiky nejsou příčinnou léčbou, ale zklidňující. Totéž léka Lyrica, který sice je možné použít v situaci, jako je Vaše. Je však primárně určen na léčbu chro nické bolesti. To sice je i Váš případ, dle popisu Vašich vyšetření byste tam ale patřit neměla. Správná léčba je " aktivně fyzioterapeutická", veVašem případě ale nikoliv u běžného fyzioterapeuta( to až případně jako pokračující, udržující, nebudou li buď bolesti či bude stav stabilizován), ale rukou lékaře, který ji provádí, evebnt. rukou fyzioterapeuta pod přímým lékařským dohledem. je nutno zlepšit funkci páteře v okolí změněných meziobratlových prostorů, současně se zlepšením funkce naučit konkrétní cviky, které budou m ožné v té kon krétní situaci, aby bylo možno obnovit svalové vztahy a postupně svalový korzet upevnit včetně celotělové statiky a " cor" svalů.S EuroPain clinic zkušenost nemám, je to ovšem středisko pro léčbu chronické bolesti, což by neměl být Váš případ. Samozřejmě tam mohou být dobří odborníci, kteří Vám pomoci mohou. Správné řešení nebude jednoduché, opravdu však není jenom v obstřicích a cílených mikrochirurgických zákrocí, to nestačí nikdy, přestože je to léčba často velmi pozitivní a nutná.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: