Chronická chřipka

Dobrý den, před 16 lety jsem měl chřipku (angínu). Po sedmi dnech braní antibiotik jsem vypil několik studených piv. Od té doby mě často bolelo v krku a byl jsem nachlazený. Poslední roky častěji. Když se cítím nemocen nemívám horečky ani zvýšenou teplotu. Výtěry z krku ani krev nic nezjistily. Dočetl jsem se něco o rezistenci bakterií po nedobrání antibiotik. Dá se s tím něco dělat? Díky Nashle

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V žádném případě bych ve Vás nechtěla vzbudit dojem jakési "nekompetence", ale Váš stav by měl být lékařem upřesněn. Antibiotikum je lékem bakteriálních zánětů, zdaleka ne každá angina je však způsobena právě bakteriemi. Chřipka je virového původu, bolesti v krku nenáležejí k typickým příznakům tohoto onemocnění - antibiotika zde namístě nejsou. Myslím, že byste měl svůj stav konsultovat s praktikem, ORL lékařem, případně imunologem - tak, abyste získal jasnější představu o původu své poruchy.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pomozte si cvičením od bolestí zad
Články: Pomozte si cvičením od bolestí zad
Základem zdraví je zůstávat...
Pozor na lupénku. Zvyšuje riziko rakoviny
Články: Pozor na lupénku. Zvyšuje riziko rakoviny
Existují dva typy rakoviny...
Vápník raději v potravě, nebo v  doplňcích stravy?
Články: Vápník raději v potravě, nebo v doplňcích stravy?
Pády, klopýtnutí, zlomené...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: